Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Ronja Røverdatter

Af Astrid Lindgren dramatiseret af Staffan Götestam

----------------------------------------------------

Regeringen har netop fremlagt nye restriktioner vedr. Covid-19.

Det betyder, at vi aflyser Ronja Røverdatter fra:
8. december 2020 til 17. januar 2021 (begge dage inkl.)

Alle gæster med billetter til de aflyste forestillinger får refunderet pengene hurtigst muligt.  Alle gæster får besked på mail senest 15. januar 2021 (tjek spamfilter). Vi håber på din forståelse og tålmodighed i denne svære tid.

Pas godt på jer selv og hinanden. 

Odense Teater
odenseteater@billetten.dk

--------------------------------------------------- 

En eventyrlig musikforestilling for hele familien

På en buldrende uvejrsnat slår lynet ned i Mattisborgen, og splitter den fra kælder til tårn i et helvedesgab. Den nat fødes Ronja og Birk ind i to rivaliserende bander – Mattisrøverne og Borkarøverne.

Ronja og Birk vokser op uden at kende til hinanden, indtil de en dag står ansigt til ansigt på hver sin side af helvedesgabet. I nattens mulm og mørke har Borkarøverne nemlig besat Mattisborgens nordside for at søge tilflugt fra fogedens landsknægte.

Det får Mattis til at erklære død over Borka og hans røvere. I smug trodser Ronja og Birk deres forældre, de mødes i skoven og bliver venner. Da Ronja en dag tager Birks parti mod sin far, bliver Mattis rasende og slår hånden af sin datter. De to børn flytter ud i skoven blandt rumpenisser, skovhekse, grå-dværge og andre farlige væsner. De nyder det frie liv, indtil luften bliver kold, og vinteren melder sin ankomst. Nu er sultedøden nær, hvis ikke deres tykhovedede forældre kommer til fornuft og forstår, at deres fjendskab bliver alles undergang.

Glæd dig til en hjertevarm iscenesættelse af Astrid Lindgrens vidunderlige klassiker om kærlighed, frygt, mod og venskab med nyskrevet musik af den prisvindende musiker og komponist, Nikolaj Busk.

Anbefales for børn fra ca. 7 år.

NYD PAUSEN I SALEN
Inden forestillingen kan du købe snacks, slik og drikkevarer i foyeren, som du kan nyde i pausen i salen.

Store Scene
Premiere 21. november 2020 kl. 16:00

Spilleperiode
21. november - 6. december 2020

Varighed
Forventet spilletid ca. 2 t. og 5 m. (inkl. pause).

Forpremierer
19. november 2020 kl. 19:30
20. november 2020 kl. 19:30

Fra 100 kr. til 405 kr.

Tip en ven

Pressen skrev

Fyens Stiftstidende

Frejdig, sjov og livsklog "Ronja Røverdatter"
Historien om røvertøsen, der nægter at gå i sin lovløse fars fodspor, har eventyrets magi, men også en tro på det bedste i mennesket, som aldrig går af mode.

Jyllands-Posten

Odense Teaters ”Ronja Røverdatter” er sød og sjov

Teateravisen

Velspillet og budskabstydeligt
Drejescenen snurrer og folkemusikken klinger, mens røverbørnene Ronja og Birk vakst og værdigt sætter deres indbildske og krigeriske voksne på plads i Odense Teaters vellykkede udgave af Astrid Lindgren-klassikeren.

> Læs hele anmeldelsen

Ungt Teaterblod

Ronja Røverdatter på Odense Teater er en eventyrlig fortælling, der tager os med ind i røvernes finurlige, underholdende og til tider skræmmende verden. Forestillingen rammer den helt rigtige stemning fra Astrid Lindgrens bøger og kan klart anbefales til alle børn og barnlige sjæle, der vil have en magisk og nostalgisk tur i teatret. (...)
Netop musikken giver et friskt nyt pust til den velkendte historie. Det er godt tænkt at bruge instrumenter såsom mandolin, jødeharpe og fløjter, da det virker autentisk i forhold til historien.

> Læs hele anmeldelsen

Af Astrid Lindgren dramatiseret af Staffan Götestam | Oversættelse Peter Aude

Iscenesættelse og koreografi Frede Gulbrandsen og Peter Friis
Scenografi og kostumer Camilla Bjørnvad | Komponist Nikolaj Busk | Sangtekster Thomas Høg
Lysdesign Turpin Napoleon Djurhuus | Lyddesign Kim Malmose

Nordiska ApS - København

Medvirkende

Anna Bruus Christensen Ronja, Jeppe Ellegaard Marling Birk, Anders Gjellerup Koch Mattis, Natalí Vallespir Sand Lovis, Klaus T. Søndergaard Skalle-Per/Grådværg, Mikkel Bay Mortensen Borka/Rumpenisse/Grådværg, Louise Davidsen Undis/Skovheks/Grådværg/Rumpenisse, Mogens Rex Lille Klippe/Grådværg/Fogedsknægt, Magnus Andersen Hald Sturkas/Grådværg/Fogedsknægt, Lukas Toya Joen/Grådværg og Linea Høeg Olsen Røver/Grådværg/Den underjordiske/Skovheks/Hest.

Borkarøvere Timmi Keller Petersen, David Schärfe og Jonathan Sietam

Musikere
Hal Parfitt-Murray (kapelmester og repetitør): Violin, mandolin, træskoviolin, cello, slagtøj, lafta, sang
Magnus Heebøll Jacobsen: Slagtøj, jødeharpe, guitar, sang
Thor Ahlgren: Bouzouki, lafta, duduk, sækkepiber, fløjter, sang

Pressefotos

Se flere

Trailer

Ronja Røverdatter er fuld af skovhekse, rumpenisser, grådværge, røvere og selvfølgelig rigtig dejlig musik.

Få en lille smagsprøve på det hele her i videoen.

Covid-19

Odense Teater følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer i forbindelse med Covid-19, og vi træffer alle nødvendige forholdsregler om god hygiejne og sikkerhed. Til orientering er forsamlingsforbuddet på 10 personer IKKE gældende for kulturelle arrangementer. Vi gennemfører derfor fortsat alle allerede planlagte forestillinger og arrangementer.

OBS: Har du billet til en forestilling, vil du få dage før modtage mere information om vores retningslinjer via mail. 

MUNDBIND
Du skal have mundbind eller visir på, når du færdes i vores foyerområde og teatersalen. Du må gerne tage det af, når du sidder på din plads i salen.

AFSTAND OG RENGØRING
Teatret bliver løbende rengjort mellem forestillingerne. Der er adgang til håndsprit alle relevante steder – også ved ind- og udgange. Aktuelle afstandskrav opfyldes både i og udenfor salene. 

AFLYSNING
Hvis en forestilling mod forventning bliver aflyst, får du selvfølgelig besked med det samme og dine penge retur.

REFUSION covid-19
Hvis du eller andre i din husstand er smittet med Covid-19, må du ikke møde op i Odense Teater, da det udgør en risiko for andre gæster. Du kan derfor ved sygdom få dine billetter refunderet eller flyttet til en anden dag. Kontakt Odense Teater senest sidste hverdag før forestilling kl. 14.00 på tlf. 66 12 00 52. Du er altid velkommen til at kontakte os på odenseteater@billetten.dk, hvis du har spørgsmål.

Nelle's i Odense Teater

NELLE'S på Odense Teater
En Nelle’s præcis som du kender den - øko kaffe, masser af dejlig vin og lækker mad fra lokale leverandører og samarbejdspartnere.

Om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer vi den. Ikke noget fise-fornemt, bare simpel mad i form af lækkert charcuteri og ost, med god vin til. Bare rolig, vi kan også klare lidt slik til ungerne eller en kop varm kakao før eller efter forestillingen.

> Læs mere om NELLE'S
> Reservér bord

Nelle's | Jernbanegade 21 | 5000 Odense C

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK