Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Ole Lukøje

En udendørs teaterevent

I 2014 er det 100 år siden, Odense Teater flyttede ind i Jernbanegade. Det fejrer vi med en helt ny udendørs udgave af H.C. Andersens musikalske forestilling OLE LUKØJE, der i 1914 markerede åbningen af det nye teaterhus. I 2014 bruger vi bygningen og spektakulære lyseffekter som baggrundskulisse og etablerer en scene på pladsen foran Odense Teater.

OLE LUKØJE forbindes ofte med hyggelig godnatlæsning for børn. Men H.C. Andersens musikforestilling fra 1850 er alt andet end hyggelig. Det er en mørk fortælling om begærets dunkle magt. Vi møder både spøgelser og dæmoner. Og moralen er ikke til at tage fejl af: "Lykken er hverken gods eller guld".

Forestillingen er IKKE et eventyr for små børn, men et teaterstykke for børn over 10 år og voksne.

NY SPEKTAKULÆR UDENDØRSSCENE
På pladsen foran teatret har vi etableret en scene foran de tre store døre og en balkon foran de tre store vinduer. Udenom scenen er der en publikumsopbygning med cirkusbænke med ca. 500 siddepladser. På den måde kommer den smukke teaterbygning til at indgå som en væsentlig del af scenografien, mens skumringen og den åbne himmel hjælper med at sætte stemningen.

OLE LUKØJE er en del af H.C. ANDERSEN FESTIVALS

VEJRET
Det danske vejr er omskifteligt, og det har vi desværre ingen indflydelse på. Den ene dag er det solskin, den næste regn og rusk. Det er betingelserne for udendørsteater i Danmark. Det lunefulde vejr taget i betragtning, er det derfor også en god idé at klæde sig på, så man er forberedt på lidt af hvert. Bemærk at paraply ikke er tilladt på tilskuerpladserne.

HANDLINGEN
En ung, fattig Skorstensfejer lever et nøjsomt liv sammen med sin Bedstemor og den unge pige, Maria, som er forelsket i ham. Han er glad og tilfreds med sin tilværelse - indtil en rig nabo gør ham opmærksom på alt det, han går glip af, ved ikke at ønske sig rigdom.

En natlig skorstensbrand i nabolaget får Skorstensfejeren ned på gaden, hvor han møder et Spøgelse, som han falder i snak med. Spøgelset tilbyder ham at få tre ønsker opfyldt: Det første ønske vælger Skorstensfejeren selv - det vildeste han kan finde på er "kogte ål og chokolade". Det andet er: "så mange guldmønter han kan bære". Da Spøgelset ser Skorstensfejerens ufornuft i valg af ønsker, betinger det sig, at det tredje ønske både skal komme Skorstensfejeren og Spøgelset til gode.

Med penge på lommen anlægger Skorstensfejeren sig en ny livsstil, der byder på daglige fester sammen med byens spidser. Han forelsker sig i en spansk danserinde og bruger sin rigdom til at gøre indtryk på hende. Da Skorstensfejeren har brugt alle sine penge - og Spøgelset ikke bare vil give ham flere - låner han af sin rige nabo, der betinger lånet med, at Skorstensfejeren aldrig mere må synge og være glad.

Skorstensfejeren får en guldkæde, hvorfra der hvert minut drypper en mønt; nu er han rig, men han kan ikke glædes. Han synker ned i tungsind og mismod, og behandler sin elskede bedstemor og Maria dårligt. Han holder den ene overdådige temafest efter den anden, men intet kan gøre ham glad og tilfreds.

Da Bedstemoderen dør, angrer han, og ønsker sit gamle, fattige - men muntre - liv tilbage. Han forsøger at smide guldkæden væk - uden held. Han anråber Spøgelset, for at få sit tredje ønske opfyldt: At slippe af med rigdommen… og så slår Ole Lukøje sin paraply ned, og Skorstensfejeren vågner ved, at Bedstemoderen og Maria synger fødselsdagssang for ham:

Det hele var heldigvis en drøm!

 

Teatertorvet
Premiere 15. august 2014 kl. 21:00

Spilleperiode
15. - 20. august 2014

Varighed
Ca. 1 time og 15 min. uden pause

Tip en ven

Pressen skrev

Fyens Stiftstidende

"Veloplagt og komisk eventyrkomedie
Odense Teaters "Ole Lukøje" er en forfriskende, dramatisk og nænsom modernisering af H.C. Andersen sjældent opførte skuespil"

Jyllands-Posten

"Kvik og charmerende genoplivning af H.C. Andersens glemte eventyrkomedie "Ole Lukøje" på pladsen foran teatret!

Af H.C. Andersen

Iscenesættelse Madeleine Røn Juul

Scenografi Kisser Rosenquist

Koreograf Peter Friis

Kapelmester, arrangementer og musik Bent Lundgaard

Pressefotos

Se flere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK