Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Nissebanden I Julemandens Land

Af Flemming Jensen med musik af Hans Dal

"Det er risengrød, der gør næsen rød ..."

Når julen nærmer sig, kan hele familien opleve en musikalsk juleforestilling om Nissebanden. Flemming Jensen, der også stod bag DR’s julekalender, har skrevet en ny dejlig fortælling med udgangspunkt i den elskede historie om Nissebanden i Grønland.

Pigen Puk bor i Holme Olstrup. Hendes far hedder Fornøje-Frederik og er vild med at tjene penge. Men Puk er mere vild med bøger. Specielt dem der handler om nisser.  Og nisser er der virkelig brug for. Julestemningen er nemlig ikke, hvad den har været i Holme-Olstrup hos Puks bedsteforældre Hr. og fru Fiffig-Jørgensen, som spilles af Arne Lundemann og Betty Glosted. Faktisk er glæden helt forsvundet i Holme Olstrup. Og uden glæde ingen jul - det ved enhver nisse.

Der er hårdt brug for nissebanden. Lunte, Gemyse, Skipper og Hr. Mortensen mangler en kviknisse, og de opdager at Puk har det helt rette nissesind. Sammen tager de på en farefuld færd til Julemandens Land for at redde julen. 

Når det naive og renfærdige nissesind møder den magiske og sælsomme grønlandske natur, står det klart, at vi ikke kan undvære nisser og fantasi, hvis det skal blive rigtig jul.

Flemming Jensen instruerer, og musikken er lagt i hænderne på komponisten Hans Dal, der lover genhør med både risengrødssangen og mange andre af de sange og melodier, der gennem årene er blevet folkeeje.

 

Store Scene
Premiere 17. november 2012 kl. 16:00

Spilleperiode
17. november - 22. december 2012

Spilletider
Mandag - torsdag kl. 18.30
Fredag kl. 19.00
Lørdag kl. 12.30 og 16.00

OBS. EKSTRAFORESTILLINGER:
Fredag 7/12 kl. 15.00
Fredag 14/12 kl. 15.00
Fredag 21/12 kl. 15.00

Varighed
Ca. 2 timer og 30 minutter inkl. pause

Ekstra pladser i belyserlogen
Det er ikke vores bedste pladser - MEN - da stort set alle ordinære pladser er udsolgt, har vi fået plads til 10 stole i belyserlogen (over 2. balkon)

Premiere 17. november 2012

Tip en ven

Pressen skrev

Fyens Stiftstidende

"Flemming Jensens mission lykkes. Han formår at pille gaveræset ud af højtiden og bringe julen tilbage i familiens favn"

"Med "Nissebanden i julemandens land" er en ny juleklassiker født - i form af en supermusikalsk, velkoreograferet, humorisktisk og poetisk forestilling"

Kjerteminde Avis

"Veloplagt udgave af den gamle tv-julekalender ’Nissebanden’ er Odense Teaters julegave til fynske familier"

KultuNaut

"Forestillingen er en utrolig vellykket blanding af gamle og nye idéer og sange. (...) Nissebanden i Julemandens Land vækker med garanti genkendelsens kærlighed hos de ældre, men ikke mindst en hjertelig nyforelskelse hos de yngre. Man undgår ikke at falde for den dejlige historie, det charmerende skuespil og de festlige sange."

Iscenesættelse og manuskript Flemming Jensen

Musik Hans Dal

Scenografi Nina Schiøttz

Pressefotos

Se flere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK