Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Macbeth

Af William Shakespeare

Shakespeares berømte drama om magtens pris og angstens væsen.

Soldaten Macbeth har modigt og uden nåde slagtet og slået ihjel for sin konge og sit fædreland. På sin vej hjem fra krigen møder han tre hekse, der spår ham en fremtid som konge. Først slår han spådommen hen, men kimen er lagt. Efterhånden opsluges han af magtsyge ivrigt ansporet af sin
kone, Lady Macbeth, der har ambitioner, som langt overstiger hans egne. Sammen lægger de planer, der skal få spådommen til at gå i opfyldelse.

Macbeth myrder kong Duncan og lader sig udråbe som den nye konge. Nu begynder en indædt kamp for at beholde magten. Macbeth jagter nådesløst både reelle og imaginære fjender, og han skåner hverken kvinder eller børn i sin iver efter at forblive konge. Mens Macbeth vælter sig i blod, plages hans kone af forfærdelige samvittighedskvaler. Parrets fald mod afgrunden er uafvendeligt.

MACBETH er på én gang en elementært spændende fortælling om ambition og magt og et uafrysteligt indblik i angstens natur.

MACBETH spiller som den første forestilling på Odense Teaters nye scene: Teatersalen i Odeon.

Teatersalen/ODEON
Premiere 14. september 2017 kl. 19:30

Spilleperiode
14. september - 11. oktober 2017

Priser
Fra 100 - 280 kr.

Varighed
Ca. 1 time og 40 min. (der er ingen pause)

Forpremierer
12. september 2017 kl. 19:30
13. september 2017 kl. 19:30

Drama

Tip en ven

Pressen skrev

Information

"Odense Teater åbner sin nye teatersal i kulturhuset Odeon med en blændende konsekvent fortolkning af Shakespeares 'Macbeth'"
"Et bragende flot eksempel på en klassiker fortolket superaktuelt og nærværende."

Jyllands-Posten

Kaskader af blod
Endelig en dansk Macbeth i særklasse. Odense Teaters opsætning af Shakespeare-dramaet er skræmmende god. Sikke meget blod! I forvejen fedter Shakespeare ikke med det, og Odense-udgaven dobler villigt op. De vader simpelthen i blod fra første til sidste sekund. Derved, og i kraft af Simon Bobergs fortættede iscenesættelse, får forestillingen den råhed, tragedien ikke kan være foruden. Et fræsende, flænsende mordog blodbad bliver det. Hver eneste scene emmer af magtbegær, had og liderlighed i dette drama om den svage Macbeth, der drevet af sin kone griber efter Skotlands trone. Der skal bare et lillebitte mord til, siger hun. Og så lige et til.

Kristeligt Dagblad

"Menneskets blodrøde drifter åbenbares i Odense Teaters fremragende "Macbeth""
"en enestående teateroplevelse, der klistrer sig fast i hukommelsen."

Ungt Teaterblod

(...) ’Macbeth’ på ny svøbt i blod i Odense i en mesterlig forestilling, der bestemt er værd at se, selv hvis du, ung som gammel, har set stykket tusind gange før eller først lige har hørt om Shakespeare! Denne forestilling er nemlig på mange måder værdig til den storladne William Shakespeares ord, hvor især scenografien overvælder fra første øjekast.
Læs hele anmeldelsen her.

Oversættelse Niels Brunse

Iscenesættelse Simon K. Boberg

Scenografi Siggi Óli Pálmason

Lysdesign Simon Holmgreen

Lyddesign Kim Malmose

 

Pressefotos

Se flere

Bagom Macbeth

Hør instruktør Simon Boberg og skuespillerne Claus Riis Østergaard og Marie Dalsgaard fortælle kort om Odense Teaters nye opsætning af Shakespeares klassiker MACBETH.

Undervisningsmateriale

Du kan hente inspiration til undervisning i vores undervisningsmateriale til forestillingen Macbeth.

Klik her og download undervisningsmaterialet.

ODEON

I spidsen af Odeon er der to spisesteder:

Café Odeon Social
Har I bare lyst til et hyggeligt måltid, kan I tage en tur i Odeon Social - café-koncept i stueetagen. Her er der højt til loftet, fællesspisning og generelt bare fokus på hygge.
Læs mere om Odeon Social her.

Restaurant Schiøtz
I Restaurant Schiøtz får du en helstøbt oplevelse, med en lækker middag i forbindelse med forestillingen, i spidsen af Odeon. Restauranten stiller høje krav til råvarernes kvalitet. Menukortet er inspireret af danske og franske traditioner, som vil tilfredsstille selv de mest kræsne ganer. 
Læs mere om Restaurant Schiøtz her.

MACBETH

Shakespeares mest intense og skarptskårne tragedie MACBETH, åbner Odense Teaters nye sal, Teatersalen i Odeon. Det er en effektiv, brutal og blodig historie om ambitioner, magt og angst. Skuespillerne Claus Riis Østergaard og Marie Dalsgaard spiller det berygtede Macbeth-ægtepar.

Claus Riis Østergaard er netop vendt tilbage til Odense Teater efter optagelser til tv-serien Norskov på TV2, og Marie Dalsgaard har fået orlov fra det faste ensemble på Det Kongelige Teater for at spille Lady Macbeth.

Tre hekse spår Macbeth, at han skal blive konge, og det får skæbnesvangre konsekvenser.

Claus Riis Østergaard: ”Macbeth og hans kone er et makkerpar med høje ambitioner, men de griber chancen lidt forskelligt an. Macbeth tøver mere overfor spådommen end sin kone.

Marie Dalsgaard: ”Lady Macbeth kender sin mand godt, og hun lokker ham til at forfølge tanken om at blive konge. Hun ved, at han skal skubbes lidt for at kaste sig ud i det. ”

Claus: ”Men da han først giver efter for tanken, ser han sig ikke tilbage. Det bliver én lang blodrus.”

Hvad kan vi genkende i en historie som MACBETH i dag?

Claus: ”Følelserne og mekanismerne mellem personerne er meget almenmenneskelige: Hvordan er det at leve i et parforhold, hvor den ene måske har ambitioner på den andens vegne? Hvordan oplever man kriser eller stress? Hvordan tackler man at få plantet en ambition i sig, som man ikke vidste, man havde?”

Marie: ”Hvordan ville jeg selv reagere, hvis jeg fik en stor chance? Måske var min store drøm at få kæmpestatus i teaterverdenen eller få en stor filmkarriere? Ville jeg så gå på kompromis med mig selv, have rundsave på albuerne og behandle mine kollegaer dårligt? Hvis det lykkedes, og jeg havde givet alle kniven på vejen op. Hvordan ville det så føles, når jeg endelig stod der med al min succes helt alene? Jeg tror, at jeg ville have en ret dårlig smag i munden.”

Claus: ”Alt det man har stræbt så meget efter og gjort alt for at opnå. Hvad er det egentlig værd, når det kommer til stykket?”

Hvad er det, der gør Shakespeare så interessant?
Marie: ”Shakespeares sprog og historie har sagt os noget gennem århundreder. Hans smukke billeder og poetiske sprog er virkelig en klasse for sig.”

Claus: ”På en eller anden måde gør det flotte, floromvundne eller voldsomme sprog meningen dybere. Det rummer mange nuancer og dybder, når man først giver sig hen til det.”

Marie: ”Shakespeares karakterer taler for at overleve og for at finde ud af, hvad de egentlig mener eller føler. Vi er med i deres indre liv og tanker. Det er også derfor, de taler så meget. De ved ikke, hvor det skal ende. Vi får hele personernes tankestrøm og alle argumenterne for og imod det, de er i gang med at gøre.

MACBETH er den første forestilling Odense Teater spiller i den nye teatersal i Odeon. Hvordan bliver det?
Claus: ”Teatersalen i Odeon erstatter Sukkerkogeriet, hvor jeg har spillet mange forestillinger i årenes løb. Så der er også lidt vemod forbundet med at tage afsked med det gamle. Men det bliver spændende at indvi en helt ny sal og udforske det nye rums muligheder. I MACBETH sidder publikum på begge sider af scenen, som består af en slags brutalt og blodigt magthamsterhjul. Der er altid nogen, der skal sidde på magten, og for at komme op på tronen er der nogen andre, der skal væk først. Det bliver ret spektakulært på en bloddryppende måde.” 

Vis mere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK