Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

LAD DEN RETTE KOMME IND

LAD DEN RETTE KOMME IND bygger på filmen og bogen af samme navn. Den svenske film er blevet kaldt en af de smukkeste vampyrfilm nogensinde. Som teater bliver oplevelsen endnu mere intens.

LAD DEN RETTE KOMME IND er en nervepirrende og poetisk vampyrhistorie. Drengen Oskar bor alene med sin mor i et nedslidt boligkompleks. Han passer mest sig selv og bliver mobbet af sine sadistiske skolekammerater. En dag flytter den mystiske pige Eli ind ved siden af.

De to ensomme teenagere bliver efterhånden venner. De har brug for hinanden, men hvad er prisen? Oskar mærker hurtigt, at der er noget anderledes ved Eli. Hvorfor kommer hun aldrig ud om dagen? Hvorfor spiser hun ikke? Hvem står egentlig bag de makabre mord i nabolaget?

Hvem tør du lukke ind i dit liv?

 

Forestillingen anbefales fra 14 år.

 

Vinder af ÅRETS REUMERT for ÅRETS FORESTILLING 2016.

Sukkerkogeriet
Premiere 27. januar 2016 kl. 19:00

Spilleperiode
27. januar - 8. marts 2016

Priser
Fra 90 - 260 kr.

Varighed
Ca. 2 timer inkl. pause

Forpremierer
25. januar 2016 kl. 19:00
26. januar 2016 kl. 19:00

Danmarkspremiere 27. januar 2016

Tip en ven

Pressen skrev

Fyens Stiftstidende

"'Lad den rette komme ind' er en barsk, men også smuk og klog historie om at vælge sin egen vej i livet - koste hvad det vil."
"Det er ikke teaterblodet, men lydsidens metalliske og isnende kulde, der forstærker uhyggen i barsk vedkommende vampyrhistorie."

Jyllands-Posten

"(...) kærlighed og blod, gys og grin, genial scenografi og fortættet skuespilleri."
"Samtlige medvirkende får derved skabt fuldkommen troværdige og solidariske figurer (...) I centrum er Kristoffer Helmuth og Nana Christine Morks perfekte som Oskar og Eli. Sitrende sårbare og rene af hjertet griber de os, så vi er lige ved at acceptere, at hun faktisk slår andre mennesker ihjel for at drikke deres blod!"

Kulturkongen

"Fantasktisk forestilling. Er man til fantasy, spænding, gys og lidt thriller så er dette helt sikkert en forestilling man skal se!"
Rupika Pushparupan, Kulturkongen
>> Læs alle anmeldelserne her

Ungt Teaterblod

"Odense Teaters opsætning af ’Lad den rette komme ind’ er på samme tid kold og varm, fantastisk og forfærdelig og kærlig og uhyggelig. Jeg sad flere gange og ville holde mig for øjnene, men jeg kunne ikke få mig selv til det, fordi stykket samtidigt var så poetisk og smukt, at jeg måtte have det hele med."
Læs mere her.

Dramatisering Jack Thorne

Baseret på den svenske roman og film af John Ajvide Lindqvist

Iscenesættelse Jacob Schjødt

Scenografi Peter Schultz

Lyddesign Ditlev Brinth

Lys & videodesign Simon Holmgren

Forlag Columbine Teaterförlag

Medvirkende

Kristoffer Helmuth Oskar, Nana Christine Morks Eli, Benjamin K. Hasselflug Johnny, Claus Riis Østergaard Halmberg/Hr. Avila, Mikkel Bay Mortensen Kurt/Jocke/Nils/Far/Stefan, Klaus T. Søndergaard Håkan, Søren Højen Torkel/Janne/Jimmy, Joakim Skovgaard Micke og Githa Lehrmann Oskars mor.

LAD DEN RETTE KOMME IND præsenteres efter aftale med Marla Rubin Productions Ltd.
Låt den rätte komma in (roman) Copyright 2004 John Ajvide Lindqvist
LET THE RIGHT ONE IN (dramatisering) Copyright 2013 af Jack Thorne og Marla Rubin

Pressefotos

Se flere

Teaser

Se teaser for forestillingen

Årets Forestilling, Årets Reumert 2016

12. juni 2016 modtog Odense Teater Årets Reumert for Årets Forestilling med
LAD DEN RETTE KOMME IND.

Juryens begrundelse lød:
Nej, der er ikke plads til alle. I Lad den rette komme ind får den mobbede dreng endelig en veninde. Men hun har desværre trang til blod… Her er både gys og gru, men også en sørgmodig fortælling om voksne, der svigter hinanden og deres børn. Til gengæld rammer forestillingens vampyrbid alle, både teenagere, voksne og gamle. Mere helstøbt bliver det ikke!

Årets Forestilling Takketale

Teaterdirektør Jens August Willes takketale:
"Jeg vil gerne takke Reumert-komiteen for med den her pris at invitere mørket og fremmedheden med til den her fest i aften, og man kan ikke undgå at takke den som har skabt den her historie, nemlig John Ajvide Lindqvist. Den fantastiske roman han har skabt, som handler om social udsathed, om blodtørst i ordets bogstaveligste forstand, nemlig når man er vampyr, og så handler den om ung kærlighed.

Og så skal jeg takke hele holdet på Odense Teater - skuespillerne, teknikerne, det kunstneriske team - for at gå i kødet på de her temaer, bokse med dem og inkarnere det - løse alle de tekniske problemer der er, når man skal lave gys på scenen, når man skal lave socialrealisme og når man skal være inderlig. Det gjorde de fantastisk, og det ramte et ungt publikum i Odense, hvilket simpelthen er så vigtigt.

Det er vigtigt at dansk teater tør tage nogle chancer, og ikke gør det almindelige. Vi skal prøve at nå et nyt publikum, og det gør man indimellem også ved at invitere den onde fe med til festen. Det skal man gøre, ellers går det ligesom i Tornerose. Hvis man ikke gør det, stikker man sig på en ten, og så sover vi i hundrede år, og det skal vi ikke. Det hører hjemme i tårnværelser. På teatret skal vi være vågne. Tak for prisen."

Læs mere om Odense Teaters pris her.
Læs mere om Årets Reumert her.

Vis mere

Bag om forestillingen

JOHN AJVIDE LINDQVIST
Den svenske forfatter John Ajvide Lindqvist er født i 1968 og voksede op i Blackeberg, en forstad til Stockholm. Han drømte om at blive til noget forfærdeligt og fantastisk. Først blev han gøgler og tryllekunstner og blev nummer to ved de nordiske mesterskaber i korttrick. Herefter var han stand-up komiker i 12 år. John Ajvide Lindqvist har skrevet store dele af tv-serien “Reuter & Skoog” og flere teaterstykker og tv-dramaer. LAD DEN RETTE KOMME IND (2004) blev Lindqvists internationale gennembrud. Bogen blev hurtigt en bestseller, og rettighederne solgt til mere end 30 lande. 

Filmen LÅT DEN RÄTTA KOMMA IN blev instrueret af Thomas Alfredsson (vandt prisen som bedste svenske film). Modtog the Tribeca Founders Award for Best Narrative Feature 2008 og 15 andre priser. Siden har John Ajvide Lindqvist skrevet flere bøger, som alle er blevet bestsellere både nationalt og internationalt heriblandt: Låt de gamla drömmarna dö 2011, Lilla stjärna 2010 (Lille Stjerne), Människohamn 2008 (Menneskehavn), Pappersväggar 2006, Hanteringen av odöda 2005 (Håndteringen af udøde).

JACK THORNE
Jack Thornes seneste teaterværker tæller: LAD DEN RETTE KOMME IND (Dundee Rep / Royal Court Theatre, NTS / Marla Rubin Ltd.), THE BOROUGH (Punchdrunk / Aldeburgh Festival), STUART: A LIFE BACKWARDS (bearb. Hightide / Sheffield Theatre - Edinburgh Festival & UK tour), MYDIDAE (Drywrite - Soho Theatre / Trafalgar Studios), THE PHYSICISTS (bearb. Donmar Warehouse), BUNNY (Nabokov - UK tour / NYC), RED CAR BLUE CAR, TWO CIGARETTES, WHEN YOU CURE ME (Bush Theatre), GREENLAND (National Theatre), 2ND MAY 1997 (Bush / Nabokov), BURYING YOUR BROTHER IN THE PAVEMENT (NT Connections), STACY (Tron /Arcola / Trafalgar Studios) and FANNY AND FAGGOT (Pleasance Edinburgh / Finborough / Trafalgar Studios). TV-produktioner inkluderer The Fades (Best Drama Series – BAFTA 2012), This Is England 88 (Best Mini-Series – BAFTA 2012) and This is England 86, Cast-Offs and episodes of Skins and Shameless. Film-produktioner inkluderer War Book, A Long Way Down and The Scouting Book for Boys, som havde premiere ved London Film Festival i 2010 og vandt ham prisen Best British Newcomer Award. Jack Thorne arbejder i øjeblikket med bestillinger fra RSC, the Royal Court Theatre, the National Theatre, Headlong Theatre and Paines Plough & Manchester Royal Exchange.

MARLA RUBIN PRODUCTIONS LTD
Den canadiske producer Marla Rubin begyndte sin karriere i dokumentarfilmbranchen. Hendes talrige, prisvindende teaterproduktioner ærer dokumentarfilmens tradition, hvor sandheden taler til magten, og de hylder samfundets underdogs, afvigere og outsidere gennem inspirerende og menneskelige historier. Efter at være blevet tryllebundet af den svenske kultfilm LAD DEN RETTE KOMME IND sikrede Rubin sig rettighederne til en scenebearbejdelse af filmen og henvendte sig til National Theatre of Scotland for at lave en coproduktion. Efter premieren på Dundee Repertory Theatre i 2013 blev stykket flyttet til Royal Court og derefter videre til Apollo Theatre i West End. Produktionen vandt Melvyn Braggs 2014 South Bank Award for Bedste Nye Skuespil i Storbritannien. Inden da havde Rubin produceret MOUNTAINTOP (Olivier Award, Bedste nye skuespil, 2010), som blev genopsat på Broadway i 2012. Rubins første satsning inden for scenekunsten var den prisbelønnede opsætning af FESTEN, som hun producerede på Almeida Theatre (Evening Standard Award: Bedste Instruktør og Bedste Scenografi, Critic’s Circle Award: Bedste Instruktør, WhatsOnStage Award: Bedste Nye Skuespil, Sydney Theatre Award: Bedste Instruktør, Bedste Scenografi, Bedste Kostumedesign: og 5 Olivier Award-nomineringer, heriblandt Bedste Nye Skuespil, 2005), inden hun fik den genopsat på Broadway i 2006 og siden produceret over hele verden. Rubin i øjeblikket i gang med udviklingen af et nyt sceneprojekt om de egenrådige og excentriske designere og filmskabere Charles og Ray Eames.

Vis mere

Læs mere

Læs mere om LAD DEN RETTE KOMME IND, vampyrer og gys i vores teatermagasin SCENE for foråret 2016 s. 8 - 9.

Du kan anskaffe dig det trykte SCENE-magasin på teatret, eller læse det online her.

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK