Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

I BYERNES JUNGLE

Bertolt Brecht regnes for en af det 20. århundredes største og mest indflydelsesrige dramatikere. Sammen med komponisten Kurt Weill stod han bag flere banebrydende forestillinger, ikke mindst LASER OG PJALTER.

I 1921 skrev den unge og politiske Brecht gangsterfablen I BYERNES JUNGLE om menneskets stræben efter magt og moralens forfald.

I BYERNES JUNGLE er historien om den fattige og ærlige Garga, der havner i noget, der ligner en ond drøm. Ud af det blå dukker den rige og magtfulde Shlink op og forsøger at købe Gargas mening. Ikke fordi hans holdning er vigtig, men fordi Shlink vil bevise, at alle er til salg for den rette pris. Da Garga nægter at underlægge sig Shlink, går en nådesløs kamp i gang. En kamp uden regler. For storbyen er mulighedernes jungle, og gaderne er dens kamplads. Her hersker jungleloven. Mand mod mand. Dyr mod dyr.

Spørgsmålet er bare, hvem æder hvem i storbyens jungle?

 

Se programmet til forestillingen her

Sukkerkogeriet
Premiere 5. september 2015 kl. 16:00

Spilleperiode
5. - 26. september 2015

Priser
Fra 90 - 260 kr.

Varighed
Ca. 1 time og 40 minutter (ingen pause)

Forpremierer
3. september 2015 kl. 19:30
4. september 2015 kl. 19:30

Tip en ven

Pressen skrev

Berlingske

"Odense Teater har sat Brechts ungdomsstykke "I byernes jungle" op. Det lever af sin sproglige kraft. (...) en sproglig dimension - i Nielsens fuldendte oversættelse - der er af en anden verden."

Fyens Stiftstidende

"Instruktør Madeleine Røn Juul har med mod, blod og humor snittet i Bertolt Brechts ungdomsøvelse, der lykkes med et legevilligt ensemble."

Gregers Dirckinck-Holmfeld

"Odense Teater har fanget Brechts ungdomsværk ‘I byernes jungle’ på begge ben. Det er som at overvære en professionel boksekamp, hvor det vigtigste ikke er, hvem der vinder. Men hvor meget blod der flyder."
Læs anmeldelsen på www.gregersdh.dk

Information

"Brecht er kryptisk. Men hvis man lader sig indfange af ondskaben hos Kristian Halkens kineserdjævel, så er der voldsom gru at hente i Odense Teaters opsætning af ’I Byernes Jungle’"

Jyllands-Posten

"Interessant opsætning af Bertolt Brechts ungdomsstykke på Odense Teater. (...) et fint billede på livets kalejdoskopiske og ikke altid begribelige substans."

Weekendavisen

"Hele forestillingen er prægtigt kaotisk, umulig at samlet i ét begreb, fortolket med ekspressionistisk, farverig fantasi og brutalitet af scenografen og kostumedesigneren Siggi Olí Pálmason og i Madeleine Røn Juuls idérige og løsslupne instruktion.

(...) I byernes jungle er en fortælling om fortræd og foragt, racekamp, kønskamp, magtkamp og frihedskamp og klassekamp, hevet ud af 20erne og klasket dramatisk op som koloristisk-ekspressionistisk levende billeddigt uden fast form at gribe i. Figurerne fortoner sig og motiverne opløses. Det er mærkeligt og godt."

Manuskript Bertolt Brecht

Oversættelse Nielsen

Iscenesættelse og bearbejdelse Madeleine Røn Juul

Scenografi og kostumer Siggi Oli Palmason

Kapelmester og musiker Tom Bilde

Forlag Nordiska ApS – København

Pressefotos

Se flere

I BYERNES JUNGLE - video

I Byernes Jungle

STJERNEARRANGEMENT

SUKKERKOGERIET - ONSDAG 16. SEPTEMBER, KL. 17.30-18.30


Hør om arbejdet med I BYERNES JUNGLE af Bertolt Brecht. Med sine tanker om mennesker, verden og teater var Brecht med til at sætte nye standarder for teatrets muligheder. Mød instruktør Madeleine Røn Juul og de to skuespillere Kristian Halken og Patrick Baurichter, der spiller to kamphaner i Chicago i 1912. Hvordan har det været at arbejde med Brechts dramatik og hvilke paralleller er der mellem stykket og vores moderne nutid?

>> Tilmeld dig her

(Stjernearrangementerne er forbeholdt Odense Teaters Stjernekunder)

Bertolt Brecht

Bertolt Brecht (1898 – 1956) var tysk dramatiker, forfatter og systemkritiker. Han skrev sit første skuespil “Baal”, kun 20 år gammel. Året efter får han sit første stykke opført – “Trommer i natten”.

Det var trange tider, og på et tidspunkt faldt han om på gaden af sult og blev indlagt med underernæring. Han blev socialist. Han var en del af de unge avantgardister, der ville ændre på teatrets form, og han var også meget inspireret af Charlie Chaplin. Det er samtidig med Chaplins første spillefilm “The kid” fra 1921 og den første store depression, at Brecht begynder at arbejde med stykket I BYERNES JUNGLE. Det er bl.a. de enorme markedskræfter og den massive arbejdsløshed i mellemkrigsårene, der inspirerer den unge dramatiker. 

En del af titlerne på hans senere stykker kendes nok af de fleste “Laser og pjalter”, “Det gode menneske fra Sezuan”, “Mutter Courage” og “Sveik i anden verdenskrig”. Han skrev en lang række sange sammen med Kurt Weil – blandt andet ”Mack The Knife” – der blev et kæmpe hit med Louis Armstrong. Herhjemme gjorde Sebastian ”Sørøver Jenny” og ordene derfra ”Et skib med fem master …” til hvermands eje, ligesom både The Doors og David Bowie har indspillet ”Moon of Alabama”. Brecht var socialist og måtte flygte fra Nazisterne. Han boede en årrække i Svendborg – og man kan den dag i dag besøge Brechts hus i byen.

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK