Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

HIMMEL UDEN FUGLE

Nyskrevet drama af Julie Maj Jakobsen

En mand løslades fra et fængsel. Udenfor venter ham en verden, der ikke længere vil kendes ved ham, og som han også selv har svært ved at genkende. I en vildtvoksende fortælling følger vi ham og de mennesker, som mere eller mindre tilfældigt krydser hans vej det første skæbnesvangre 
døgn efter løsladelsen.

Uanset hvor forskellige de er, må stykkets personer på den ene eller den anden måde forholde sig til deres egen frihed og frihedsopfattelse. For hvornår er vi egentlig fri? Når vi ikke er afhængige af andre? Når vi omsider har realiseret os selv? Og hvad sker der, når vi forsøger at sprænge os ud
af vores indre fængsler? Findes der overhovedet en frihed derude - eller kun nye celler, som vi straks må spærre os selv og andre inde i?

Med HIMMEL UDEN FUGLE stiller Julie Maj Jakobsen skarpt på vores forhold til egen og andres frihed – både på indre og ydre planer.

Værkstedet
Premiere 6. april 2017 kl. 19:30

Spilleperiode
6. april - 6. maj 2017

Priser
Fra 95 - 190 kr.

Varighed
Ca. 2 timer inkl. pause

Forpremierer
4. april 2017 kl. 19:30
5. april 2017 kl. 19:30

Tip en ven

Pressen skrev

Den 4. Væg

"I Danmark har vi ikke nogen særlig stor tradition for multiplot-fortællinger, men når vi endelig laver én, så har de tendens til at blive en lille uovertruffen perle. Og her er Himmel uden fugle heller ingen undtagelse. (...) Skynd dig ind og se den, hvis du ikke er bange for nyskrevet dramatik, der får dig til at at se realiteterne i øjnene."
Læs hele anmeldelsen her.

Fyens Stiftstidende

""Himmel uden fugle" er ikke kun en skildring af dystopiske mennesker, der prikker hul på deres frihedsdrømme, men også en intens og sine steder humoristisk kærlighedserklæring til mennesker, der forsøger at flagre sig fri af deres - måske selvvalgte - fangenskab."

Jyllands-Posten

"På flugt fra livet
Hverdagen smækket lige i synet - fuld af fortidens lort og fremtidens drømme. Som en roman, der taler til os. Beskrivelser, replikker, refleksioner. Syv hverdagsdanskere lægger deres liv frem for os (...).
Yderst seværdig dansk dramatik. Som et spejl."

Kulturkongen, Tenna Bergmann

"HIMMEL UDEN FUGLE nagler til perfektion hvor svært det er for os mennesker at stå i livet og tage det på os - tage ansvar for det. (...) HIMMEL UDEN FUGLE er et fremragende og nærværende teaterstykke i en verden, hvor vi jagter personlig ”FRIHED”."
Læs hele anmeldelsen her.

Ungt Teaterblod

"HIMMEL UDEN FUGLE er vanvittigt velskrevet og velinstrueret. Julie Maj Jakobsen, Jens August Wille og de 7 skuespillere har skabt en fortælling på scenen, som både er kold og varm, minimalistisk og samtidig fuldfed af udtryk."
Læs hele anmeldelsen her

Tekst Julie Maj Jakobsen

Instruktør Jens August Wille | Scenograf Nicolaj Spangaa | Dramaturg Janek Szatkowski/Lise Sofie Houe | Koreograf Sofie Christiansen | Lyddesign Todd Sarfaraz | Lysdesign Mikkel Givskov

Medvirkende

Morten Brovn Simon, Louise Davidsen Diana, Lars Topp Thomsen Martin, Kathrine Høj Andersen Hannah, Peter Gilsfort Bo, Hanne Hedelund Lotte og Mette Kjeldgaard Jensen Helena.

Forlag: Danske Dramatikere

Bemærk: Der vil forekomme brug af stroboskoplys under forestillingen.

Pressefotos

Se flere

Dramatiker Julie Maj Jakobsen om frihed

HIMMEL UDEN FUGLE er et helt nyt teaterstykke skrevet af den prisbelønnede danske dramatiker Julie Maj Jakobsen.

Med HIMMEL UDEN FUGLE stiller dramatikeren Julie Maj Jakobsen skarpt på vores forhold til vores egen og andres frihed - både på de indre og ydre planer. Vi har mødt hende til en snak om begrebet frihed, og hvordan frihed og begrænsninger er tæt forbundet.

I HIMMEL UDEN FUGLE møder vi mennesker, der forholder sig forskelligt til begrebet frihed. Hvordan forholder du dig til begrebet frihed?
- Jeg synes begrebet frihed er overvurderet - og ofte misforstået. I hvert fald her i denne privilegerede del af verden. Der findes forskellige slags frihed. For eksempel politisk frihed og ytringsfrihed. Men det er den eksistentielle frihed, jeg er optaget af her. Den frihed der opstår, når vi tager vores tilværelse på os og tager ansvar for de valg vi træffer. Jeg mener, vi tit forveksler frihed med personlig selvrealisering, og det har i mine øjne ikke noget med frihed at gøre. Frihed handler om personligt ansvar. Om at erkende det liv jeg har, med de omstændigheder og relationer det indeholder, hvor hårdt og begrænsende det end føles. Det kræver, at jeg både kan se indad og udad og se den sammenhæng, jeg er en del af.

Vil du sige, at man både kan kæmpe for og imod sin egen frihed?
- Ja, jeg tror bestemt, man kan kæmpe for og imod sig selv og sin egen frihed. For eksempel kommer jeg indimellem til at tro, at det er alle mine bekymringer, der begrænser mig og gør mig ufri, så jeg forsøger at undgå bekymringer. Men det er jo helt bagvendt, så ender jeg på flugt fra mig selv. Det interessante er, hvorfor det er så svært for os at stå i livet og tage det på os og tage ansvar for det? Når livet ikke former sig helt, som vi ønskede, så er det nemmere at lægge ansvaret fra sig og placere skylden udenfor os selv.

Er der så tale om et frihedsparadoks? Vi kan ikke føle os fri uden på samme tid at føle os bundet?
- Ja, det hænger sammen. Begrænsninger er en uundgåelig del af livet, og vi er nødt til at tage livet i alle dets facetter på os. Det er jo først, når vi erkender, at vi er bundet, at vi kan handle frit og dermed få mulighed for at vokse som mennesker. Ellers ender vi på flugt. Og flugten kan ligne frihed og endda føles sådan for en stund. Men der venter ikke noget for enden. Friheden er tom. Ligesom en himmel uden fugle.

Vis mere

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK