Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

HAMLET

Af William Shakespeare

HAMLET er uden tvivl Shakespeares største og vigtigste hævndrama og samtidig et af de mest fuldkomne skuespil, der nogensinde er skrevet.

Der er noget råddent i Danmark. Landet trues udefra af krig og indefra af magtkampe og korruption ved hoffet. Kongen, Hamlets far, er død og dronningen har allerede giftet sig på ny med kongens bror, Claudius, som oven i købet har ladet sig krone. Hamlet er rasende.

En nat møder han sin fars spøgelse, som fortæller, at det var Claudius, der slog ham ihjel, og han beder Hamlet om at hævne sig. Fortvivlelsen, hadet og vanviddet vokser i Hamlet, for hvad skal han tro? Hvem kan han stole på? Ikke engang hans nærmeste venner eller den skønne Ofelia virker længere troværdige, for hun er datter af Claudius’ mest fortrolige rådgiver.

Drevet af vanvid og tvivl flakker Hamlet omkring. Skal han slå ihjel eller selv blive myrdet? Hvem vil han være, eller ikke være?

Vi markerer 400 året for Shakespeares død i 1616 ved at opsætte en vild og sprudlende udgave af HAMLET, et af hans mest poetiske og intense dramatiske værker. Til at iscenesætte HAMLET er det lykkedes at få den internationalt berømmede islandske instruktør Egill Pálsson til at skabe en moderne og vedkommende version af det berømte stykke.

Store Scene
Premiere 1. september 2016 kl. 19:30

Spilleperiode
1. - 24. september 2016

Priser
Fra 80 - 335 kr.

Varighed
Ca. 2 timer og 35 minutter

Forpremierer
30. august 2016 kl. 19:30
31. august 2016 kl. 19:30

Tip en ven

Pressen skrev

Fyens Stiftstidende

"Odense Teaters opsætning af HAMLET er et gennemkomponeret og gennemkoreograferet skuespil"

Information

"Det lykkes altså Egil Pálsson at skabe en Hamlet, der imponerer med sin spidning af vor tids globale beundring af den samvittighedsløse magthaver, der kupper sig til magten i mørket."

Jette Bendix, Kulturkongen

"Mødet mellem nutidens teater med sjove optrin og datidens højtidelighed, krydret med chokeffekter og de andre utraditionelle effekter, er med til at binde stykket sammen til en storslået oplevelse."
Læs hele anmeldelsen her.

Kjerteminde Avis

"Morten Brovn er fremragende i titelrollen med dæmoniske, brændende øjne og en indre lidenskab."

KOP Kultur

"Fortolkningen af Hamlet er lagt i hænderne på Morten Brovn, der i en voldsom følelseskarussel skifter mellem fortvivlelse, vrede og manipulerende vanvid. Han yder en kraftpræstation med inspiration fra "Ondskabens Hotel" og legenden om Tarzan, Abernes konge."
Læs hele anmeldelsen her.

Kristeligt Dagblad

"... når en forestilling sætter sig så tungt i én, har den gjort noget rigtigt."

Mina Nielsen, Kulturkongen

"Brovn virker fuldstændigt opslugt af rollen som Hamlet, og han spiller rollen meget troværdigt." 
Læs hele anmeldelsen her.

Af William Shakespeare

Bearbejdelsen bygger på NIELS BRUNSES oversættelse med fragmenter
fra JOHANNES V. JENSENS og JOHANNES SLØKS oversættelser

Iscenesættelse EGILL PÁLSSON

Bearbejdelse EGILL PÁLSSON, MATHIAS ROSENKRANDS BECH

Scenografi og kostumer MARTIN ERIKSSON

Komponist og kapelmester TIMO KREUSER

Pressefotos

Se flere

Undervisningsmateriale

Du kan hente inspiration til undervisning i vores undervisningsmateriale til forestillingen HAMLET.

Klik her og download undervisningsmaterialet.

HAMLET

STJERNEARRANGEMENT

STORE SCENE - TORSDAG 15. SEPTEMBER 2016, KL. 17.30-18.15

Mød de to skuespillere Morten Brovn og Peter Gilsfort, som spiller henholdsvis Hamlet og Claudius, Hamlets onkel. De to vil fortælle om arbejdet med Shakespeares største og vigtigste hævndrama.

>> Tilmeld dig her
(Stjernearrangementerne er forbeholdt Odense Teaters Stjernekunder)

Skuespiller Morten Brovn

På Odense Teater er det den unge og karismatiske skuespiller Morten Brovn, der indtager scenen som Hamlet. Vi har mødt ham for at tale om det ikoniske stykke.

Hvorfor er forestillingen HAMLET blevet så ikonisk?
”HAMLET er på en måde blevet indbegrebet af teater. Når talen falder på teater eller det at være skuespiller, får vi hurtigt et billede på nethinden af en mand med pludderskjorteærmer, der står med et kranie og siger ”at være eller ikke at være”. HAMLET er et helstøbt skuespil. Det har alt det, der skal til af skæbnesvangre handlinger, bedrag og død. Emner som magtsyge, begær, tvivl og loyalitetskrise rammer os lige så stærkt i dag, som de må have gjort på Shakespeares tid. HAMLET kan spilles på et utal af måder, hver tid sin HAMLET. Det handler om at finde det ved historien, der rammer os mest lige nu. Vores udgave af er nærmest en skarptskåret, politisk thriller.”

Hvad er din Hamlet for en figur?
”Hamlet har svært ved at navigere i magtens centrifuge af intriger og magtsyge. Han har mistet sin far og skal til at være voksen, men han er ikke noget stort politisk talent. I magtspillet ofres alle, og Hamlets forsøg på at hævne sin far trækker flere og flere blodige spor efter sig. På mange måder er magten grim, den fjerner menneskeligheden og nuancerne i os. Men magten er jo også nødvendig. Hamlet tilhører en ny generation, som skal til at træde i karakter, men hvordan gør man det?Hvordan skal han vise handlekraft uden at blive brutal og magtliderlig?”

Vis mere

Instruktør Egill Pálsson

Det er den islandske instruktør Egill Pálsson, der iscenesætter forestillingen. Vi har spurgt ham om hans måde at gribe HAMLET an på:

”Det politiske lag i historien interesserer mig enormt meget. Hvad er det for en politisk virkelighed, Hamlet skal agere i? Hvad sker der med et ungt menneske, når det møder en korrupt magtstruktur? Er den eneste måde at få slagkraft nok i sådan en verden at blive brutal selv? På den måde bliver jeg også ramt på min egen politiske magtesløshed og angst for, hvad det er for en verden, vi er ved at havne i. I HAMLET er magthaverne drevet af magtbegær snarere end af moral, etik og medfølelse. Det synes jeg spiller godt sammen med den udbredte politikerlede og politiske handlingslammelse, som vi oplever lige nu - både i Danmark og i hele den vestlige verden. Hvad skal vi blive mest forargede over? Brexit, EU-krigen i Syrien eller Panama-papers. Hvad skal vi stille op? Og kan vi overhovedet gennemskue, hvad der foregår? Det politiske liv er på en måde blevet så uigennemskueligt, at vi enten giver op eller råber på en stærk mand, der kan ordne det hele. Hamlet er fanget i en skruestik af tvivl og angst for at gøre det forkerte, mens hans onkel Claudius repræsenterer den stærke, handlekraftige mand. På den måde håber jeg, at HAMLETs politiske intrige vil ramme os lige så hårdt, som på Shakespeares tid.”

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK