Forestillinger
Odense Teater
Odense Teater

Menu

Forbrændt

Af Wajdi Mouawad

En poetisk, barsk og rørende forestilling om smerte og håb.

Da tvillingerne Jeanne og Simon mister deres mor, bliver det begyndelsen på en følelsesladet opdagelsesrejse i morens, men også deres egen, historie.

Nawal Marwan var en tillukket kvinde med en uudgrundelig fortid. Den dag tvillingerne fyldte 16 år, kom hun stum hjem og mælede aldrig et ord igen. Nu sidder Jeanne og Simon på advokatens kontor for at høre hendes sidste vilje: Jeanne skal finde den far, de altid har fået at vide var død og give ham et brev fra moren. Simon skal overbringe et brev til en bror, som tvillingerne heller aldrig har kendt til.

Mødet hos advokaten efterlader tvillingerne fulde af spørgsmål, men også fulde af raseri. Mens moren levede, gad hun ikke engang tale med dem, og nu vil hun bestemme over dem, selv efter at hun er død.

Modvilligt tager tvillingerne ud på hver deres rejse, som fører dem til morens hjemland. Bid for bid optrævler de hendes brutale livshistorie fra ung forelsket pige til vred partisankriger og torturoffer. Men brikkerne i puslespillet om morens fortid afslører også en grusom og ubærlig familiehemmelighed.

Forfatteren Wajdi Mouawad er født i 1968 i Libanon. Som 8-årig flygtede han med sin familie ud af landet. I sit voksne liv har han været både skuespiller, instruktør, dramatiker og kunstnerisk leder dels i Canada og dels i Frankrig. Gennem sit virke har han været med til at sætte ord på nogle af de voldsomme aftryk, krig efterlader i både børn og voksnes liv.

 

BEMÆRK: Der indgår stroboskoplys i forestillingen.

Teatersalen/ODEON
Premiere 1. februar 2018 kl. 19:30

Spilleperiode
1. februar - 8. marts 2018

Varighed
Ca. 2 timer og 45 min. inkl. pause.

Forpremierer
30. januar 2018 kl. 19:30
31. januar 2018 kl. 19:30

Moderne tragedie

Tip en ven

Oversættelse Jesper Kjær

Iscenesættelse Nicolei Faber

Scenografi Mie Riis

Lysdesign Elroy Villumsen

Musik og lyddesign Cristian Vogel

Pressefotos

Se flere

FORBRÆNDT - Stjernearrangement

TEATERSALEN/ODEON
Onsdag 21. februar kl. 17.30 - 18.15

FORBRÆNDT er et skæbnedrama om det svære forhold mellem børn og deres forældre, et forhold der både indeholder kimen til kulde og kærlighed. Hør om arbejdet med at iscenesætte den libanesisk/canadiske forfatter og dramatiker Wajdi Mouawads værk.

>> Tilmeld dig her
(Stjernearrangementerne er forbeholdt Odense Teaters Stjernekunder og sponsorer)

ODEON

I spidsen af Odeon er der to spisesteder:

Café Odeon Social
Har I bare lyst til et hyggeligt måltid, kan I tage en tur i Odeon Social - café-koncept i stueetagen. Her er der højt til loftet, fællesspisning og generelt bare fokus på hygge.
Læs mere om Odeon Social her.

Restaurant Schiøtz
I Restaurant Schiøtz får du en helstøbt oplevelse, med en lækker middag i forbindelse med forestillingen, i spidsen af Odeon. Restauranten stiller høje krav til råvarernes kvalitet. Menukortet er inspireret af danske og franske traditioner, som vil tilfredsstille selv de mest kræsne ganer. 
Læs mere om Restaurant Schiøtz her.

Odense Teater
Jernbanegade 21
5000 Odense C
Billetten 66 12 00 52
odenseteater@billetten.dk

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere.

OK