FRIT EFTER GRY JEXENS BOG AF SAMME NAVN
KEND DIN FORTID OG FLYT DIN NUTID
Kvinder er oversete - også i historiebøgerne - det besluttede historikeren Gry Jexen sig for at lave om på. Det blev til bogen Kvinde kend din historie, der giver kvinderne i Danmarkshistorien den plads, de fortjener.
Nu kommer forestillingen. Med Kamilla Wargo Brekling ved roret skaber vi en vedkommende, tragikomisk og vigtig forestilling om kvinders liv med afsæt i bogen. Vi bevæger os i et scenisk univers frit mellem nutid, fortid og fremtid med spot på kvinders livsbetingelser gennem tiden – på de kampe der er blevet kæmpet, på de kampe der skal kæmpes, på tanker, håb, drømme, stædighed og det mod der skulle – og skal til for at ændre den verden, man lever i.
Velkommen til en forestilling fyldt med livsvigtige temaer som familie, uddannelse, arbejde, moderskab, sex, økonomi, retten til at udtrykke sig og bestemme over sit eget liv.
Kamilla Wargo Brekling og hendes kunstneriske team er blandt andet kendt for Kvinde kend din krop, Damekrop-On tour, Stå fast og Ikke noget pis.
Forestillingen er skabt frit efter bogen Kvinde kend din historie udgivet af Gyldendal, produceret i samarbejde med Gyldendal Group Agency.
Bag forestillingen
Iscenesættelse og manuskript
Kamilla Wargo Brekling
Co-iscenesætter, koreograf og dramaturg
Karina Dichov Lund
Scenografi og kostumer
Marie Rosendahl Chemnitz
Lysdesign
Flora Brandt
Lyddesign
Joëlle McGovern Serret
Forlag
Gyldendal
Medvirkende
gratis
Introduktioner
Bliv godt klædt på til Odense Teaters forestillinger med vores introduktioner. Efter introduktionen har du mulighed for at strække benene eller spise inden, du skal se forestillingen. Alle introduktioner er gratis. Du tilmelder dig via link nedenfor.
- Onsdag 23. april Teatersalen/Odeon kl. 18.00-18.30
Mød skuespillerne Lea Baastrup Rønne og Ayshan Qvortrup og hør om arbejdet med at gøre Gry Jexens bog om kvinder igennem danmarkshistorien til en levende og humoristisk forestilling. Hvad er deres eget forhold til historien og hvordan er deres liv anderledes fra deres bedstemødre og mødres? Hvad kan historien hjælpe os med?
Måske du også kan lide...
Børnene
Kammerat Napoleon
Miraklet i Madrid
Praktiske informationer
Forestillingen starter på det tidspunkt, der står skrevet på din billet. Dørene til teatret/foyerområdet åbner en time før forestillingen begynder. Dørene ind til salen åbner som udgangspunkt en halv time før forestillingen begynder. Vi ser gerne, at du kommer i god tid, så du kan nå at finde din plads og sætte dig til rette inden forestillingen starter.
Kommer du for sent til en forestilling, og er dørene lukkede, kan du først blive lukket ind i en eventuel pause. Billetter refunderes ikke.
Uanset om du skal i teatret i Jernbanegade eller i kulturhuset Odeon, så anbefaler vi at bruge parkeringskælderen under kulturhuset Odeon, da der rigeligt med plads.
Der er fire forskellige indgange, og den der ligger tættest på teatret i Jernbanegade er ind/udkørsel via Nørregade lige ved Fakta – den hedder Vest. Hvis du skal i Teatersalen er alle indgange gode.
Det er nemt at komme til Odense Teater med den kollektive trafik. Odense Teater ligger kun 5 minutters gang fra Odense Banegård, hvor både regionale busser, bybusser, tog og letbanen stopper. Kryds Østre Stationsvej og gå gennem Kongens Have, og så er du ved teatret.
Skal du se en forestilling i Teatersalen på Odeon, er der letbanestop lige udenfor, og kommer du fra Odense Banegård er der også kun 5 minutters gang.
I Jernbanegade er der gratis garderober, du kan benytte på eget ansvar. Der er dog ikke så mange, så hvis der er fyldt er du velkommen til at tage dit overtøj med ind i salen.
I Teatersalen i Odeon kan du tage dit overtøj med ind i salen eller benytte garderobestativer på eget ansvar i foyeren.
Det står på din billet, hvor du skal sidde henne i salen. På alle vores scener er der personale til stede, som kan hjælpe dig med at finde din plads. Der er først adgang til salen, når personalet åbner dørene.
På Værkstedet og Foyerscenen er der unummererede pladser. Er du dårligt gående, seende eller hørende kan du henvende dig til en forhuspersonalet og få reserveret en plads i salen.
Du kan altid købe lækre snacks og drikkevarer før forestillingen i vores foyerområder. Du kan bestille dine drikkevarer til pausen inden forestillingen starter, så slipper du for eventuel kø. Du må gerne nyde dine drikkevarer og snacks inde i salen. Vi opfordrer dog til, at larme så lidt som muligt
Nelle's i Jernbanegade
Den populære Odense-kæde Nelle's driver caféen på Odense Teater i Jernbanegade. Så om du skal i teatret og se en forestilling og skal have stillet den lille sult, eller om du bare skal ud og hygge, så klarer de den. Læs mere om Nelle's
Odeon
Skal du opleve en forestilling i Teatersalen i Odeon, så kan du at besøge Café Odeon Social eller Restaurant Schiøtz. Læs mere om Odeons spisesteder.
Hvis der er pause i forestillingen, skriver vi det her på hjemmesiden under den pågældende forestilling umiddelbart inden premieren. Pauserne varer typisk 15 minutter. Vær opmærksom på, hvornår klokken ringer i foyeren - når klokken ringer, skal du gå til din plads.
KØRESTOLE
Kørestolsbrugere har adgang til alle teatrets scener. Ved køb af billet skal du oplyse, at du er kørestolsbruger. Der er indgang til Store Scene for kørestole gennem Café Nelle's Odense Teater. Kontakt teatrets personale, hvis du har brug for hjælp. Det er vigtigt, at du gør opmærksom på at du har en kørestol med når du køber din billet, så vi kan have en plads klar til dig.
TELESLYNGE
Odense Teater har fået teleslynge på Store Scene (Jernbanegade). Af tekniske grunde, som vi ikke kan ændre på, dækker Teleslyngen bedst på række 7-15 (gulv) og samt 1. og 2. balkon – den kan også virke på de øvrige rækker, men her kan vi ikke garantere den bedste oplevelse.
Når vi spiller i ODEONs Store Sal, er der teleslynge på gulv og 1. balkon. På 2. balkon kan der udleveres IR modtagere, som kan bruges sammen med et høreapparat.
Der er ikke mulighed for teleslynge på teatrets andre scener (Teatersalen i ODEON, Værkstedet eller foyerscenen).
Kontakt teatrets personale inden forestillingen for nærmere information.